Nok et nytt bekjentskap venter for damelaget

Sist oppdatert: 29. mai 2019 Skrevet av: christian

 

På søndag tar damelaget i mot Hønefoss i Nordlandshallen til ny kamp i 1. divisjon kvinner. Årets serie byr på en rekke nye bekjentskap i form av lag vi ikke har møtt tidligere på seniornivå og Hønefoss er et av de.
Forrige runde var vi endelig tilbake på vinnersporet igjen i 1. divisjon når vi slo Nanset 2-1 på bortebane. Et resultat som i utgangspunktet høres mye jevnere ut enn hva kampbildet var og det var mye nærmere både 3 og 4-1 til oss enn en utligning i mot.

Med vår seier gjorde vi også et solid byks på tabellen og gikk fra 7. plass til 3. plass og vi gikk også forbi søndagens motstander som tapte sin første kamp for året i forrige runde. Selv om vi skal nå i helgen spille runde 7 så er det fortsatt tidlig i sesongen og det vil garantert skje store forandringer på tabellen i løpet av sesongen. Per nå skiller det 3 poeng fra 10. plass til 2. plass og fra nedrykk til 1. plass skiller det kun 5 poeng. ØHIL leder tabellen med sine 13 poeng og med tanke på hvor jevnt det er så er jo deres luke på 3 poeng ned til gjengen med 10 poeng på plassene bak som et hav og regne. Heldigvis har vi en kamp til gode på ØHIL. 🙂
Det er også verdt å merke seg at flere av lagene som er tippet helt i toppen av årets serie ligger på nedre halvdel av tabellen og blant annet Grei som spilte kvalik til Toppserien i fjor og er regnet som en av de store favorittene i år ligger helt nede på en 10. plass. Jeg tror jeg har ordene mine i behold når jeg sier at det vil skje forandringer på tabellen når bladene har begynt å falle ned fra trærne og den første vintersnøen ligger å lurer.

Hønefoss rykket opp til 1. divisjon til årets sesong og har åpnet sesongen meget bra. Før denne runden har laget plukket 9 poeng og ligger på en flott 5. plass. I forrige runde hadde de besøk av serieleder ØHIL og ledet 2-1 til pause, men måtte til slutt gå tomhendt av banen og tap 2-3.
Hønefoss er et relativt ferskt lag på kvinnesiden, men for en reise de har hatt. Oppstarten skjedde i 2015 hvor de vant 4. divisjon. Året etter vant de 3. divisjon og året etter vant de 2. divisjon med misset opprykket til 1. divisjon i kvaliken. I 2018 vant de på nytt 2. divisjon og sikret opprykk på bedre målforskjell enn Bryne når de i sin siste kamp slo Tromsø 6-0 på bortebane. Undertegnede tror nok rekken av seriemesterskap ryker i år, men de vil absolutt være med i kampen om topp 7 som er det viktigste for de fleste lag i årets serie.

Fakta før kamp

Lagene har som sagt ikke møttes tidligere på seniornivå.

Grand Bodø siste 5 kamper: 3-1-1 og en målforskjell på 16-8. Dette er inkludert 2 cupkamper.
Siste 3 kamper:
Grand Bodø – Snøgg 2-2
Grand Bodø – Innstranda 3-1(NM)
Nanset – Grand Bodø 1-2

I Nordlandshallen står vi med 1-1-0 og 3-2 i målforskjell i år.
Lagets toppscorer i serien er Ingeborg Nordheim med 3 mål, men tar vi med NM har Anne-Marthe Birkeland totalt 6 mål så langt i år.

Hønefoss siste 5 kamper: 2-1-2 og en målforskjell på 18-14. Dette er inkludert 2 cupkamper.
Siste 3 kamper:
Medkila – Hønefoss 1-1
Hønefoss – Kolbotn 2-7(NM)
Hønefoss – ØHIL 2-3

På bortebane i år står Hønefoss med 1-2-0 og 5-3 i målforskjell.
Lagets toppscorer i både serien og i cupen er Ingvill Hågensen som har scoret 4 mål i 1. divisjon og endte på 5 mål i NM. Det er verdt å nevne at samme spiller scoret 23 mål i fjor og står med en kruttsterk statistikk i Hønefoss-drakta med 32 mål på 33 kamper for A-laget.

Støtt opp damelaget!

Vi lover som alltid svært gode forhold og en velfylt kiosk med mye godt for våre tilskuere som møter på kamp inne i Nordlandshallen. Det kommer garantert til å bli en spennende kamp på søndag hvor vi forhåpentligvis går seirende ut. Vi sees på kamp!

For siste gang som skribent på hjemmesiden, HEIA GRAND!

Christian