«alle skal se»

et iniativ fra NFF, Synsam og Essilor

Sist oppdatert: 14. okt 2019 Skrevet av: mattis

 

Svette barn er glade barn!

Alle barn skal kunne være aktive på like vilkår. Barn med synsfeil begrenses ofte, noe som er helt unødvendig. Det vil dette unike initiativet gjøre noe med: nå gis det ut kostnadsfrie aktivitetsbriller til alle barn mellom fem og tolv år med synsfeil. Dette gjelder alle, enten de er medlemmer i din klubb, eller ikke. Bedre blir det vanskelig å få det.

Bak initiativet «Alle skal se» står Norges Fotballforbund, vår partner optikerkjeden Synsam og glassleverandøren Essilor. Vi deler samme drøm: «Fotballglede, muligheter og utfordringer for alle». Det er imidlertid ingen forutsetning at barna spiller fotball. Det gjelder alle barn – uansett.

«Alle skal se» gir optimale briller, bekymringsfri bruk, helt kostnadsfritt.

«Når barn får synsproblemer er det en rekke krav som skal fylles før man får tilbud om en synsundersøkelse og subsidierte briller fra NAV. Med dette ene brilleparet oppfordres barn til å være forsiktige med brillene sine, og brillene er sjelden optimale for sport og lek. Det er i denne sammenhengen at barnet kan oppleve å bli begrenset, og ikke klarer å prestere på samme vilkår som andre barn. Her kommer initiativet «Alle skal se» inn i bildet, og tilbyr alle barn mellom fem og tolv år et par kostnadsfrie aktivitetsbriller, laget for at barnet skal kunne være aktive.» sier Trond Gudbrandsen, administrerende direktør i Synsam i Norge.

 

Fakta om ”Alle skal se”

  • Barn mellom fem og tolv år med synsfeil har mulighet til å få et par kostnadsfrie aktivitetsbriller
  • Barnets foreldre bestiller tid for en synsundersøkelse på www.synsam.no«Alle skal se kr. 0»
  • Etter synsundersøkelsen bestilles tilpassede aktivitetsbriller
  • Fullstendig informasjon finner du på www.synsam.no