Byåsen – IK Grand Bodø

For andre gang denne uken skal damelaget til Trondheim

Sist oppdatert: 29. mai 2019 Skrevet av: christian

 

Denne gangen må vi nok være forberedt på en betydelig vanskeligere motstand når vi på søndag møter Byåsen i seriekamp på deres hjemmebane, men jeg er ganske sikker på at hele laget og kanskje spesielt Anne-Marthe Birkeland gleder seg til nok en tur til Trondheim. Onsdagens cupkamp ble aldri spennende da vi gjorde jobben og vant komfortabelt 8-1 mot Nardo og «Birken» puttet 4 av målene. Med andre ord, vi fortsetter den gode flyten og selv om vårt motstander på onsdag befinner seg en divisjon lavere skal man aldri undervurdere følelsen av å score mål og vinne fotballkamper. Faktisk må vi helt tilbake til 2017 hvor vi slo Urædd i begge kampene i kvalik til Toppserien for å finne sist vi vant to tellende kamper på rad og vi må helt tilbake til 2016 for å finne sist vi vant 3 tellende kamper på rad. Det opprykksåret hadde vi på høsten en periode hvor vi vant 12 kamper på rad, men rekken ble stoppet i siste seriekamp, mot Byåsen.

Ungjentene leverer!

Det var nok mange som var spent før årets sesong på hvordan vi skulle takle å miste nærmest en hel stall fra i fjor. Nå skal vi verken fly for høyt eller sette noe ekstra press på både våre ungjenter og de med litt flere år som erfaring som er med på å danne årets lag. Vi er forberedt på at vi vil variere i våre prestasjoner i årets sesong, det skulle nesten bare mangle, men vi tørr å si at vi har et toppnivå som absolutt hører hjemme i årets 1. divisjon og det er svært gøy å se våre unge jenter levere slik de har gjort til nå. Heldigvis har vi også en god stamme med det vi må si er svært rutinerte spillere som både setter krav og er flink til å støtte og ta vare på de unge. Hjemme mot Medkila ble Sara Berntsen belønnet med poeng på AN-børsen(3 spillere for poeng, 3, 2, 1) og Elisabeth Arntsen Sørgård scoret sine første mål for damelaget mot Nardo i cupen. Vi gleder oss til fortsettelsen og det er nok stor sannsynlighet at vi ser begge de to på banen mot Byåsen også.

Tøff sesongåpning for hjemmelaget

Byåsen har ikke hatt en optimal start på årets sesong. Laget var tippet høyt oppe av flere, men står bare med 4 poeng på sine 3 første kamper og på onsdag ble det cupexit mot Kil/Hemne etter straffespark. Nå er det nok et annet lag i Trondheim som har hatt en betydelig dårligere sesongåpning hvor presset på klubben er astronomisk mye større enn hva de nok opplever i Byåsen. Vi har knapt kommet i gang med årets serie og med seier over oss på søndag har de flere poeng i banken enn hva vi har, men med en kamp mer spilt. Det er ikke tvil om at laget har nok kvaliteter til at de vil mest sannsynlig være langt på øvre halvdel når poengene i årets serie skal summeres opp til høsten. De har spillere med erfaring fra Trondheims-Ørn og ikke minst har de mange gode talenter de også, blant annet Karoline Nagelhus Hernes som har levert svært gode prestasjoner på Norge J15 og J16.

Fakta før kamp

Vi tar med cupkampene til begge lag her og da ser det slik ut:
Byåsen: 1-1-2 og en målforskjell på 8-9. Lagets toppscorer så langt er Ochelle Anya de Courcy med 2 mål.
IK Grand Bodø: 3-0-0 og en målforskjell på 12-2. Ingeborg A. Nordheim er fortsatt toppscorer for oss i serien med sine 2 mål, men totalt er det «Birken» som har scoret flest med sine 5 mål totalt når vi tar med NM.

I år står Byåsen med 0-1-1 på hjemmebane, mens de hadde i fjor totalt 8-1-2 og en målforskjell på 25-13.
Vi står med 1-0-0 på bortebane så langt i år, mens fjorårets statistikk fra Toppserien er så lite lystig lesing at vi dropper å nevne det.

Siste møter mellom lagene

Siden 2002 har lagene møttes 12 ganger i både serie og NM. Statistikken er hårfint i vår favør, 4-3-3 og en målforskjell på 25-19.

2016: Byåsen – Grand Bodø 5-4 (1. divisjon)
2016: Byåsen – Grand Bodø 0-3 (NM)
2016: Grand Bodø – Byåsen 2-2 (1. divisjon)
2015: Byåsen – Grand Bodø 0-4 (1. divisjon)
2015: Grand Bodø – Byåsen 2-0 (1. divisjon)

Vi gleder oss til å ta turen nok en gang til Trondheim og i skrivende stund er streiken i SAS over slik at det forhåpentligvis ikke skal bli noe problem med reisen til denne seriekampen. Vi håper mange hjemmefans møter opp til kamp og støtter sine jenter og skaper stor stemning sammen med våre fans på bortetribunen.

HEIA GRAND!

Christian