– Er lei av koronatiden!

Sist oppdatert: 01. apr 2021 Skrevet av: terje

 

Vi har tatt en prat med søstrene Anna Johansen (19 år) og Gerd Johansen (17 år) fra Dønna, som flyttet til Bodø for å gå på skole og satse på fotballen i Grand. Begge er store talenter, og er nå lei og frustrert over at Covid 19 gjør at både skole og fotball er nedstengt. Anna er på Grands damelag og Gerd er på rekruttlaget. For tiden er begge hjemme på Dønna, og har hjemmeskole og egentrening.

Hvordan har denne perioden vært for dere?
Anna: – Det har vært veldig variert. Det har selvfølgelig vært kjedelig og slitsomt å ikke få vite hva som skal skje framover, men jeg har fått tilbragt mye tid hjemme på Dønna.
Gerd: – I hovedsak har det jo vært ganske kjipt, i alle fall når det er sånn at man tror det skal bli åpnet opp for treninger og kamper, men så blir det bare enda en nedstengning.

Damelaget hadde planer om å kjempe om opprykk til 1.divisjon i 2020, men så ble det ingen serie.
Anna: – Vi, damelaget var veldig godt trent, og jeg tror vi hadde gode forutsetninger til å rykke opp. Så det var utrolig kjedelig når det ikke ble serie. I tillegg fikk vi jo ikke trene som normalt, eller egentlig ikke trene i det hele tatt, så det gjorde jo det enda verre.

Rekruttlaget fikk ikke spilt kamper i 2.divisjon damer, men fikk delta i J19-serien.
Gerd: – Jeg tror nok ikke det var så mye forskjell på 2.div og J19- serien i fjor, bortsett fra at damelaget ikke kunne delta, og heller ikke folk over 20 år. De fleste lagene er jo ganske unge uansett, men det gjorde jo fortsatt noe med nivået. Jeg var egentlig bare glad for at jeg fikk lov å spille.

Er det vanskelig å holde opp motivasjonen? Er dere frustrerte og lei?
Anna: – Klart har det vært vanskelig, men jeg har vært heldig siden jeg er akkurat under 20 så jeg har fått trent relativt mer enn de andre på damelaget. Det har vært litt lettere med tanke på at vi er to som trener sammen og motiverer hverandre.
Gerd: – Ja, jeg er veldig lei av hele opplegget egentlig, og det er veldig frustrerende å verken få trent eller gjort noe som helst utenom å være hjemme. Vi er likevel litt heldige siden treningssentrene her hjemme er åpne, noe som gjør det litt lettere enn om vi bare skulle løpe ute, eller trene hjemme på stuegolvet.Det har vært lange perioder uten fellestreninger, og perioder med spesielle treninger hvor spillerne måtte ha 1-2 meters avstand på treningene. Tror dere lagene er satt langt tilbake spillemessig/lagmessig?
Anna: – Jeg tror damelaget har vært flink å trene selvstendig, og at om vi starter å trene ordentlig vil det ikke ta så veldig lang tid før vi er tilbake til der vi var for ett år siden.
Gerd: – Jeg tror ikke vi akkurat er satt langt tilbake, men vi hadde nok hatt en større utvikling og blitt bedre om vi hadde fått hatt vanlige treninger og kamptrening.

Hvordan synes dere Grand har lagt opp det sportslige dette året med liten aktivitet?
 – Vi syns de har gjort det beste ut av situasjonen, er jo ikke så mye man kan gjøre akkurat uten å bryte reglene.

Det er jo litt spesielt med at dere ikke er i Bodø for tiden siden skolene har digital undervisning. Hvordan er dette?
Anna: – Det har vært bra, fordi alt er mer tilgjengelig her på Dønna av det vi trenger. I tillegg er det ikke smitte her. Vi får også møte noen av vennene våre,  så det er i vert fall litt positivt.
Gerd: – Det er mye bedre å være her hjemme når vi uansett ikke har skole eller trening. Det er lettere å få trent her ettersom vi kan dra på treningssentre og på fotballbanen her. I tillegg til vi får være med familien. Det er likevel ganske slitsomt å ha digital skole, og jeg håper ting blir normale snart.

Hvordan tror dere sesongen 2021 blir?
Anna: – Jeg tror damelaget klarer å vinne andre divisjon, så jeg håper at vi får delta og spille kvalik.
Gerd: – Jeg prøver å ikke tenke så mye over sesongen før vi får vite om det blir.

Trener dere hjemme på Dønna? Hva slags trening har dere?
– Vi prøver å trene så mye som mulig, både styrke, kondisjon og fotball. Håper vi får trent sammen med laget snart.

Vi takker for praten, og ønsker Anna og Gerd lykke til med sesongen 2021.

Terje