Et annerledes år for Grands herrelag

Hovedtrener Cato Moan instruerer

Sist oppdatert: 23. feb 2021 Skrevet av: terje

 

Grands herrelag i 4.divisjon har hatt et underlig fotballår uten kamper og normale treninger. Vi har tatt en prat med lagets lagleder Bjørn Eide.

Hvordan har det siste året vært for herrelaget?
– Det siste året etter at Norge stengte ned 12. mars i fjor, har jo vært et veldig annerledes år for oss. Vi spilte vår foreløpig siste kamp 8. mars 2020, en vinterseriekamp mot Innstranda. Etter dette har vi kun trent med strenge smitteverntiltak, null  nærkontakt og begrensinger i antallet tilstede på trening.


Benny i godt humør på utetrening på Aspmyra kunstgress.

Har dere klart å holde motivasjonen oppe i denne vanskelige tiden?
– Ja, til tross for de stenge smittevernreglene har vi greid å holde gruppa i gang på en veldig god måte, med mye folk på trening, og god kvalitet på det vi har fått lov til å gjøre. Vi venter nå på å få komme i gang med normal trening, og håper inderlig på at det blir en sesong i 4. divisjon 2021.

Hvor mange spillere er dere på herrelaget?
– Laget består i dag av ca 25 spillere. Dette er en blanding av rutinerte spillere som har vært i Grand en årrekke, noen tilflyttede studenter, en del hjemvendte spillere som er tilbake i Grand etter førstegangstjeneste og studier, i tillegg til at vi har fått tilført noen spillere som har vært i andre klubber i Bodø tidligere. Vi har også med oss 3-4 spillere fra G19 laget som hospitanter 1-2 ganger i uka.


Øvelser med ball – med en meters avstand.

Hvem er med i apparatet rundt laget denne sesongen?
– Laget ledes av Cato Moan som hovedtrener, og med seg har han Erlend Asbøl som spillende assistenttrener, og Bjørn Eide som oppmann. I tillegg jobber vi for å få i en keepertrener for Herregruppa.


Jone

Hva er ambisjonene for årets sesong i 4.divisjon?
– Dersom det blir sesong, har vi en klar ambisjon om å være med og kjempe helt i toppen, det føler vi at vi har kapasitet til slik det ser ut pr nå. Årets spillerstall er nok noe av det beste Grand har hatt  på herresida på mange år.

Vi ønsker laget lykke til videre, og vi håper at det blir en normal sesong i 4.divisjon i år!

Terje