Har plass til noen flere på Grands FFO

Foto: Jan Erik Andreassen

Sist oppdatert: 04. sep 2020 Skrevet av: grand

 

IK Grands fotballfritidsordning i Nordlandshallen har startet igjen, og leder for Grand Extra Erlend Asbøl, sier at det er plass til noen flere barn.

Tekst: Jan Erik Andreassen

Mandag, tirsdag og onsdag hver uke hele høsten arrangerer Grand fotballfritidsordning (FFO) i Nordlandshallen. Torsdag er det tenkt en aktivitetsfritidsordning (AFO) som handler om mange forskjellig aktiviteter. Foreløpig ser det ut til at det ikke blir aktivitetsdag på torsdagene i høst ettersom det er veldig få som er påmeldt til denne dagen. IK Grand jobber imidlertid sammen med Østbyen skole og deres skolefritidsordning, som kanskje kan bli et opplegg på torsdagen, men tiden vil vise.
– I utgangspunktet har vi satt et tak på 30 barn hver dag i løpet av uka. Foreløpig er det bare mandag som er fulltegnet da 26 er påmeldt. Både tirsdag og onsdag har vi plass til noen flere. Totalt sett er det langt flere barn i år enn det var i fjor. Derfor vurderer vi å åpne for FFO også på torsdagene. Det kan kanskje være løsningen på det hele, sier Erlend Asbøl.

IK Grands fotballfritidsordning sørger for å hente alle barna på skolene de går, og frakter dem til Nordlandshallen.
– De fleste barna er hos oss cirka 13.30. Da starter vi med litt frukt, yoghurt og juice. De som vil, får også leksehjelp før vi starter med aktivitetene inne i hallen. Mandag, tirsdag og onsdag er det fotball, mens torsdagene er satt av til andre aktiviteter. Jeg har Anna Johansen, Håkon Rein og Jonny Rendal med meg som instruktører og sjåfør. Stort sett har vi fått bare positive tilbakemeldinger på det vi gjør i FFO-sammenheng, sier Erlend Asbøl.

Om noen ønsker å melde seg på FFO er det bare å sende Erlend en epost på erlend@ikgrand.no eller ringe han på telefon 940 54 944.

Som leder av Grand Extra og barne- og ungdomsavdelingen i klubben har han også ansvaret for de mange andre aktiviteter som klubben arrangerer.
– Keeperfokus har vi ventet litt med denne høsten. I flere år har vi arrangert en ekstra treningstime for de keeperne i byen som gjerne vil ha litt mer spesialtrening. I dag kan det se ut som om vi har en tre-fire keepere som kan være aktuelle, men vi bør kanskje ha flere om det skal aktuelt å sette det i gang igjen. Jentefokus derimot er godt i gang, og er veldig populært. Det er plass til noen flere, men i dag er det 27 spillere fra 5. til 8.klasse som er med. Tirsdag er det de to yngste årsklassene, mens de to eldste har trening på fredag. Ermir Strati er ansvarlig for disse treningstimene, og ved behov tar han med seg noen andre instruktører, sier Erlend Asbøl.

Foto: Jan Erik Andreassen

I sommer har ungdomsavdelingen arrangert fotball-sommer for i alt 107 barn. To dager i uka, i åtte sommeruker har de arrangert trening på Aspmyra kunstgress. Sammen med Erlend har klubbens daglige leder, Fred Anton Firing Ravneberg, organisert treningene som rekruttjentene har vært instruktører for.

Erlend Asbøl kom til IK Grand for nøyaktig ett år siden og han synes selv han har en veldig variert arbeidsdag.
– Våren og sommeren har vært veldig spesiell med koronapandemien som har satt en stopper for veldig mye aktivitet. Mye planlegging er det blitt, men det kan se ut til å ha vært viktig. Jeg tror ikke klubben vår har trukket et eneste lag i sommer på grunn av koronaen. Selv trives jeg veldig godt i klubben. Som mangeårig keeper er jeg veldig glad for at jeg har fått en deltidsjobb som keepertrener på NTG, sier Erlend Asbøl.

 

Trives i klubben: Erlend Asbøl kom til IK Grand sommeren 2019. Så langt trives han veldig godt som leder av barne- og ungdomsavdelingen og Grand Extra. Fotballfritidsordningen er en av de oppgavene han styrer med i det daglig.