Mini – har gode minner fra tiden i Grand

Sist oppdatert: 12. mar 2021 Skrevet av: terje

 

Jahn Ivar «Mini» Jacobsen (55 år) er et kjent navn i Norge. De fleste husker han fra Bodø/Glimt, Rosenborg, proffeventyr i flere land og 65 landskamper for Norge. Etter den aktive fotballkarrieren kjenner vi han som ekspertkommentator for TV2 og en rekke andre TV-program.

Det er ikke så mange som vet at han også har vært Grandspiller.

– Ja, jeg spilte i 1978 og i 1979. Da var jeg 13-14 år, og spilte på det som den gang het lilleputtlag og småguttelag. Jeg husker spesielt at jeg hadde Sigmund Sørgjerd som trener, og han har jeg møtt i ettertid her jeg bor i Trondheim.

Hva husker du ellers fra tiden i Grand.

– Jeg er oppvokst i Rønvika, og startet først som spiller i Junkeren. Jeg var i Junkeren fra 1971 til 1977, men så ble jeg spurt om å spille i Grand av Bjørn Tore Hansen (som senere har vært styreleder i Bodø/Glimt). Jeg husker aller best de flotte turene til «Skandia cup» i Trondheim. I 1978 spilte vi finale i på Lerkendal mot Asker. Vi kom på TV, noe som var veldig stort. Vi tapte dessverre finalen. Fikk revansj to etterpå da vi slo Asker i semifinalen, men det var med Glimt og Tor Arne Aga i mål, som reddet tre straffer i straffekonkurransen. For øvrig så husker jeg Ole Marius Strand veldig godt fra fotballtiden min i Bodø. I 1980 gikk jeg til Bodø/Glimt, og var der i 7-8 år før jeg gikk videre til Rosenborg.

Har du fulgt med på Grand etter at du sluttet i klubben?

– Jeg må nok dessverre innrømme at det har vært lite med oppmerksomhet fra min side når det gjelder Grand. Er jo litt Junkeren som er min første klubb siden jeg «vokste» oppi Rønvika, og så ble det vel Glimt som ble klubben min i Bodø.

Hva jobber du med i dag?

– I dag er jeg en av eierne i Koment AS. Vi driver med event for bedrifter, og driver også Nordic Arena nettverk som også befinner seg i Bodø. Vi har startet opp Koment Bodø for å bidra med opplevelser til bedrifter i Bodø og Salten.