Seriestart for Herrelaget!

Sist oppdatert: 20. aug 2021 Skrevet av: erlend

 

Trener Cato Moan foran sesongstarten:

– Vil kjempe om en plass i toppen!

 

Endelig starter 4.divisjon igjen for Grandherrene. Laget ønsker å kjempe i toppen av tabell i 2021, og aller først møter de Røst på bortebane lørdag 21.august.

Etter at hele 2020-sesongen forsvant på grunn av pandemien for breddefotballen er det i dag stor glede i troppen for å kunne starte tellende fotballenkamper igjen. Første kamp går lørdag og i løpet av september og deler av oktober skal laget spille ni seriekamper. – Fire kamper hjemme og fem borte blir det for oss i høst. Ved trekningen av en slik enkel serie er vi avhengige av litt flaks om hvilke lag vi skal møte borte og hjemme. Men det blir vel ganske likt for alle, sier lagets mangeårige oppmann, Bjørn Erling Eide.

Gode treninger i vinter Hovedtrener Cato Moan er godt fornøyd med treningene som er gjennomført i pandemi-tiden. – Heldigvis har vi greid å holde aktiviteten godt i gang. Oppmøtet har vært veldig bra. Treningene har vært gode, og jeg mener at fotball skal spilles ute. Derfor er jeg fornøyd med at vi også i vinter fikk mye utetrening, sier treneren.

Til tross for at laget har mistet noen spillere mener Cato at laget er godt forberedt til seriestarten og både støtteapparatet og spillergruppa gleder seg veldig til å få lov til å spille kamper som teller igjen. – To av keeperne våre, og noen andre spillere mistet vi denne våren. Men vi har også fått inn en del nye som også holder nivået, og vi har et godt samarbeid med juniorlaget som jobber veldig godt. Noen av dem har virkelig meldt seg på i kampen om en plass i førsteelleveren, sier Cato Moan.

Har tatt steg som lag etter fjerdeplassen i 2019 er det naturlig å sette et litt høyere mål i 2021-sesongen. Likevel er ikke gruppa klar for å si at de vil rykke opp. – En plass blant de tre beste. Det er vi enige om trenerapparatet og spillergruppa. Siden forrige sesong har vi tatt steg i riktig retning som lag. Offensivt virker vi å være på et godt nivå. Defensivt må vi bli litt mer aggressive, og den fasen i spillet må vi jobbe med for å komme opp noen hakk, sier Cato.

Må vinne hjemme På under to måneder skal årets 4.divisjon avgjøres. Derfor er det viktig å vinne hjemmekampene og ikke tap på bortebane. – Sesongen går fort. Jeg regner vel med at som vanlig vil Mosjøen og Sandnessjøen gjøre seg bemerket i 4.divisjon. Kanskje også Fauske/Sprint og Innstranda. Likevel er det vanskelig å tippe ettersom det har vært lite treningskamper over veldig lang tid. Om vi greier å stille vårt beste mannskap tror jeg vi skal kunne kjempe om en plass på pallen, sier treneren.

Blir 25 spillere i stallen Cato Moan disponerer om lag 25 spillere i herrestallen. Samarbeidet han har med Kåre Nordland og juniorlaget kan han ikke få fullrost. – I treningsperioden har vi hatt jevnlig internkamper mot juniorlaget til Kåre Nordland. Samarbeidet med dem fungerer veldig bra. Foreløpig tror jeg ikke alle spillerne våre er på plass. Vi må nok vente til at alle studentene har kommet seg til byen. De siste spillerne kommer nok ikke før i neste uke, sier hovedtrener Cato Moan før årets seriestart i 4.divisjon herrer.

Grands herrer i årets 4.divisjon:

Mangeårig oppmann: Bjørn Erling Eide har i en årrekke tatt det administrative ansvaret for Grands herrelag. Det fortsetter han med også denne sesongen. Her sammen med polske Dominic som har prøvd seg i Granddrakt.

Har tatt steg: Hovedtrener Cato Moan er godt fornøyd med treningsforberedelsene som Grand har hatt til tross for at det er lenge siden det var tellende fotballkamper.

 

Runar Wilhelmsen er en av de mest erfarne på Grands herrelag i årets 4.divsjon. Midtbanespilleren er årets kaptein.

Han gleder seg stort sammen med de øvrige spillerne til å sette i gang igjen etter en spesielt lang oppkjøring.

– Det skal bli veldig deilig å komme i gang med årets sesong, spesielt etter at fjorårets sesong gikk i vasken på grunn av pandemien, sier han.

For de fleste seniorlagene i breddefotballen i Norge er det ofte nye spillere en må forholde seg til.

– I breddefotballen er det mye utskiftninger blant spillere som flytter til andre byer for å ta utdanningen, og for å dra i militæret. Likevel føler jeg at vi har klart å holde en god kjerne samlet, og vi har også hatt et veldig bra samarbeid med junior-laget. Dermed har vi har fått gjennomført mange bra økter til tross for begrensninger og restriksjoner det siste året. Jeg synes vi har en bra gruppe som er veldig sultne på å begynne å spille tellende kamper igjen, sier kapteinen.

Kaptein Runar Wilhelmsen er spent på motstanderne i årets serie ettersom de er blitt lite kamper de siste året, men med lang erfaring vet han hvilke lag som vanligvis er å regne med. – Spennende å se hvordan de andre lagene har klart seg gjennom pandemien. Det har vi ikke helt oversikt over. Men jeg tror nok Fauske/Sprint og Mosjøen som vanlig kommer til å bli tøffe konkurrenter. Innstranda kan også melde seg på. Også blir det spennende å stifte nye bekjentskaper med lag som Røst, Bossmo/Yttern og Saltdalskameratene som har rykket opp fra 5.divisjon, sier Runar Wilhelmsen.

Ambisjonene som Grands herrelag er noenlunde det samme som ved forrige sesong i 2019. – Vi satser på topp tre. De betyr at vi skal slåss for en «pallplass» etter at årets sesong er over. Sammen målsetting hadde vi i 2019 og da ble vi nummer fire. Naturlig for oss å tenke litt bedre denne gangen, slutter kaptein Runar Wilhelmsen.