– Grand er en stor familie

Sist oppdatert: 07. jan 2024 Skrevet av: terje

 

Atle Idsøe Hansen kom til Grand 1.januar 2023 som leder av Grand Extra og barne- og ungdomsavdelingen. Han føler seg privilegert som kan få jobbe på heltid med en av sine største fritidsinteresser.
Men det er ikke Bodø/Glimt sin suksess de senere årene som har trukket den 30-år gamle Flekkefjord-gutten til Bodø.
– Absolutt ikke. Men Start er også gule, sier han med et smil. Og legger til at Bodø/Glimts suksess er veldig bra for fotballen i Bodø.

Kjenner halve byen
Han er veldig godt fornøyd med hvordan han er tatt i mot i klubben.
– Grand er en spennende klubb. Ikke altfor stor og derfor er det lett å komme tett inn på folk. Jeg føler jeg er i en stor familie og har god kontakt med trenere, foreldre og dugnadsansvarlige. Derfor kan det virke som jeg allerede kjenner halv byen, sier han.

Ville nordover
Etter å ha tatt en bachelor i folkehelsearbeid, som inneholder litt idrett, litt pedagogikk, aktivitet, ernæring og psykisk helse, ønsket Atle seg nordover. Hans interesse for natur var et viktig poeng for han. Han endte opp på en skole i Narvik hvor han jobbet med SFO.
– Det varte bare ett år så reiste hjem til Flekkefjord igjen sommeren 2022. Men jeg merket fort at jeg savnet Nord-Norge, og derfor søkte jeg en barnehagejobb her i Bodø. Litt tilfeldig var det at jeg så utlysningen av jobben her i klubben som virket å passet meg helt perfekt. Så fikk jeg den, og her er jeg, sier Atle Idsøe Hansen.

I hverdager bruker han mye tid sammen med lagene i klubben som han besøker på treningene så ofte han kan. Han er også litt med på treningen samen med de yngste.
– De er veldig gøy, sier han.

Grand Extra
I Grand Extra foregår det veldig mange forskjellige aktiviteter. Atle er ansvarlig for dem alle sammen. Det foregår Friday og Saturday Fun. Åpen hall i Nordlandshallen, ungdomskafé u byen, aktiv i sentrum og mye annet. Aller mest av Atles tid går med til IK Grands fotballfritidsordning som han også er leder av.
– Mandag, tirsdag og onsdag mellom 13 og 16 arrangerer vi FFO her i Nordlandshallen. Med meg har jeg en som har ansvaret for å hente barna på skolene, og vi har tre instruktører som både lager mat og leder aktivitetene for barna. Vi har barn fra åtte ulike skoler og 30 barn hver eneste dag. Vi henter på Grønnåsen, Aspåsen, Bodøsjøen, Alstad, Saltvern og Rønvik. I tillegg kommer det en forelder med barn fra Mørkvedmarka og Løpsmarka. Etter at barna er hentet mellom 13 og 14 en gang får de servert mat. I tillegg kan de spille eller gjøre lekser. Og her kan de få hjelp av oss. Etter hvert flyttes aktiviteten ned til hallen hvor det gjøres forskjellige ting. Viktig at det er noe for alle, men de fleste vil nok spille fotball, sier han.

Tidligere år har FFO i Grands regi hatt maksimalt 25 påmeldte hver dag. I år er det 30 og dermed har klubben måtte ta i bruk litt større områder.
– 30 barn hver dag er absolutt maksimalt av det vi kan greie, sier Atle Idsøe Hansen.

Hentet fra «Grandavisa».
Tekst og foto: Jan Erik Andreassen.