Ingeborg og resten av damelaget trener hver dag

Sist oppdatert: 18. mar 2020 Skrevet av: terje

 

Vi har tatt en prat med damelagets spiss og veteran Ingeborg A. Nordheim om hva spillerne gjør i «Korona-pausen».

Hva tenker du om situasjonen som har oppstått?

– Det er en spesiell situasjon samfunnet har havnet i, ingen tvil om det. Fra en fotballspillers perspektiv er det selvfølgelig kjipt å ikke kunne forberede seg til årets sesong på en optimal måte. Man kan verken trene sammen med resten av laget, spille treningskamper eller dra på treningsleir. Men jeg tenker det er en liten pris å betale for folks liv og helse. Vi har tross alt ingen å miste.

– Jeg må for øvrig si at det er mange som imponerer meg for tida. Måten folk stiller opp for hverandre på alle mulige kreative måter i disse dager, det er utrolig fint å se. En slik samfunnskrise fører mye negativt med seg, men samtidig ser man at det også får fram det beste i folk. Jeg håper at vi kommer styrket ut av dette på en eller annen måte, selv om de økonomiske ettervirkningene blir merkbar for mange.

Hvor mye og hva trener dere for tiden?

– For min del prøver jeg å få til ei økt om dagen. Vi har fått egentreningsopplegg som vi skal følge gjennom denne perioden, og her er det mulighet for kreative løsninger og individuelle tilpasninger. Klubben har jo også gjort en kjempejobb med å legge ut forslag til program for alle, både små og store i Grand.

– For min del går det mye i styrkeøvelser på stuegulvet, joggeturer, sykling på egen ergometersykkel og bakkeintervaller. Jeg må også innrømme at jeg ikke klarer å la ballen være helt i fred, så det går litt ut over inventaret i yttergangen til tider …

– Etter hvert håper jeg vi kan få organisert det slik at vi kan møtes i små grupper, og trene litt sammen med ball. Dessverre tilsier ikke smittevernreglene/anbefalingene at dette kan skje riktig enda.

Hva tenker du om årets sesong?

– Det blir en særdeles spesiell inngang til denne sesongen, det skal være sikkert. Fordelen er at det er likt for alle. Sportslig sett er jo årets mål klinkende klart; vi skal rett opp igjen. Det innebærer at vi må trene som et 1.divisjonslag og sørge for gode treningskamper mot kvalifisert motstand gjennom hele året. Så får vi se hvor mye koronaen skal ødelegge for akkurat det.

– Drømmen er at vi går ubeseiret gjennom vårsesongen, får en knakende god treningssommer, fortsetter å vinne på høsten før vi til slutt står overfor en avgjørende opprykkskamp foran et fantastisk hjemmepublikum i Nordlandshallen i november. Etter 90 minutter av dette oppgjøret skal vi kunne «drite i» alt som heter smittevernregler og fysisk avstand til andre mennesker – for da skal vi hoppe jublende og tårevåte i armene på hverandre med viten om at IK Grand Bodø igjen er en del av allnorsk fotball.

– Men først har vi en samfunnspliktig jobb å gjøre en tid framover. Og den jobben tar vi på alvor!

Vi takker Ingeborg for praten, og til slutt minner vi om at damespillerne legger ut bilder og videoer fra egentreningen på lagets Instagramkonto «ikgranddamer».